Telefon :

+90 532 631 72 12

Türk kahvesi

Hayalinizdeki Evi Bulun

Türk kahvesi

Bir çoğumuz bir fincan kahve genelikle uykuda pişirip veya makineye kahve vermekle başliyoruz. Kahve aroması, içeceğin kendisi gibi, sizi canlandırır ve neşelendirir. En yaygın kahve tarifi, Türkiye'de hiç kahve ekimi olmasa da, bir cezve içinde yapılan Türk usulü kahvesidir. 

Kahve ağaçların kesin kökeni bilinmemektedir, ancak başlangıcın Efiyopya'da yapılması önerileri vardır, daha sonra kahve çekirdekleri Yemen'e getirildi, daha sonra Osmanlı İmparatorluğu'na oradan İtalya'ya ve böylece Avrupa'ya ve ötesine yayıldılar. Efsaneye göre, bir kahvenın keşfi, keçilerin, kahve ağaçların meyveleriini yemiş, özenle davrandığı ve uzun süre aktif olarak uyumadığı fark eden bir çoban tarafından yapılmış. 

Tabi ki herkes bu içecek hemen beğenmedı. En yaygın kahve türü ."Arabika"dır ve "Rabista" türü daha fazla kafein içerir. İçeceğin tadı doğrudan yeşil kahve meyvelerin kavurma derecesine bağalı. en kolay kavurma derecesi "İskandinav", "Viyana" derecesi daha doygun, bir sonraki kavurma derecesi "Fransız" ve en karanlık kavurma derecesi "İtalyan" kabul edilir. Kızartma nekadar koyuysa kahvenın o kadar yararlı özellikleri vardır. Sadece bir fincan kahve hafızayı gelistirebilir, diyabet ve karaciğer sirozu riskini azaltabilir ve ayrıca migrenleri uzaklaştırabilir.

Ve bir fincan kahveden dolayı kaç yüzyıl boyunca kaç kader değıştı! 

Osmanlı İmparatorluğu'nun eski günlerinde, eşi günlük kahve oranı sağlamadıysa, bir kadın boşanma davası açabilirdi. 16. yüzyılında, bir fincan aromalı kahve üzerine müzakerelerin yapıldığı, İstanbul'da açılan ilk halka açık kahve dükkanı tartışmalı konuların çözülmüş ve mevcut hükümet tartışılmıştır. Bir süre sonra, yetkilileri azarlama fırsatı nedeniyle, kahvehanelerin kapatılmasına karar verildi. Tabi ki de kahve falı! Türkiye'de modern kafelerde böyle bir servis yaygın. Türkiye'de  "kahvaltı" kelimesi "kahveden önce" olarak çevrilir, yani kahvaltıdan sonra ilk kahve servis yapılır. UNESCO kültürel miras listesi'nde özel bir pişirme yöntemi ve servis geleneği yer almaktadır. Kahve her zaman bir bardak su ile ve türk lokumu parçalarıyla küçük bardaklarda servis edilir. Demlenmiş kahvenin ana özelliği köpüktür.

Türkiye'de kahve geleneği bile var: nişanda gelin, konuklara ve damad için kahve servisi yapmalı. Aynı zamanda gelin damadın servis ettiği bir fincan kahveye tuz atmalı. Eğer damad bütün içeriği içerse, gelini çok sevdiği ve evlenmeye hazır olduğu anlamına gelir.                                                                                               

Türkiye'de oturma izni 2022

Türkiye'de oturma izni 2022. Türk mevzuatında yeni kurallar. Comfort Home Türkiye

Türkiye'de kiralık vergiler

Türkiye'de mülk sahipleri için vergiler. Comfort Homes Turkey

Türkiye acil telefon numaralar

türkiye acil telefon numaralar. 112 arayin. Comfort Homes Turkey

Alanya'da daireler

Yapım aşamasında artıları ve eksileri. Comfort Homes Turkey

Türkiye'deki Okullar

Türkiye'deki Okullar. Comfort Homes Turkey

Türkiye hakkında ilginç gerçekler

Türkiye hakkında ilginç gerçekler. Comfort Homes Turkey


Comfort Homes Turkey на Realting.com Анализ сайта - PR-CY Rank