Телефон :

+90 535 013 86 59

Дива світу

знайди будинок свого комфорту

Дива світу

Дива світу

Чим примітна Туреччина? Ця велика країна відома не лише своїми курортними місцями, гарним сервісом, доброзичливим народом, але й тим, що тут знаходяться 2 із 7 чудес світу. Давайте розглянемо їх. Чим кожне з них стало дивом світу. На території Туреччини знаходяться Храм Артеміди Ефеської та Мавзолей у Галікарнасі.

1) Храм Артеміди Ефеської є одним із семи див античного світу. Його спорудили на честь богині родючості, щасливого шлюбу і всього живого Землі, пізніше богині Місяця. Знаходився на території Греції в м. Ефес, звідти і пішла назва споруди. Нині місто називається Сільчук, провінція Ізмір у Туреччині.

Храм увійшов у сім див світу, тому що в центрі головної зали стояла статуя богині, заввишки 15 м. Дорогоцінні камені та золото прикрашали статую. Найкращі художники та скульптори працювали спільно над оформленням храму. Про красу споруди говорили люди на всій землі того часу. Це і стало причиною занесення храму Артеміди в одне із чудес світу. Навіть сьогодні він вважається найбільшим храмом античності.

Хоча храм був побудований в 4 столітті до н.е., але він вражав своїми значними розмірами. Особою конструкції були 127 мармурових колон по 20 м заввишки кожна. Матеріал для будівництва везли прямо з каменоломень. На той час робітники проходили величезний шлях, щоб пройти від будівельного майданчика до каменоломні та назад. Сам майданчик вражає своїми розмірами 110 м завдовжки і 55 м завширшки. Особливість храму в тому, що він був споруджений на болоті, тому що в цій місцевості землетруси були не рідкістю. Архітектор вирішив, що таке розташування пом'якшить від поштовхів. Будівництво тривало понад 120 років. Потім Герострат підпалив собор, щоб прославитися. Під руїнами жителі знайшли незайману статую богині Артеміди. Люди вважали, що це був знак згори і почали будувати величніший храм.

У наші дні збереглася лише одна із 127 колон серед уламків, яку відновили після чергового землетрусу. Як кажуть історики, що якби храм не зазнав руйнації кілька разів, то зберігся б і до наших днів. Все, що змогли зберегти, – це одну відреставровану колону.

2)

Мавзолей у Галікарнасі є також одним із 7 чудес світу, що знаходиться в Туреччині, у м. Бодрум. Цей монумент став надгробною пам'яткою для Мавсола, правителя древнього м. Галікарнас в Карії, споруджений в 4 столітті до н.

Будівництво монумента почалося за царя Мавсола. Після його смерті дружина Артемісія, а також за сумісництвом його рідна сестра закінчила будівництво гробниці. Вона шалено любила чоловіка-брата, і щодня оплакувала його, додаючи його порох у напої, щоб швидше померти.

Галікарнас на той час вважався містом Малої Азії, яке показало стійкий опір Олександру Македонському. Пізніше Олександр завоював цю територію, і наказав зруйнувати його. Далі, Галікарнасом правил Мавсол, який нещадно обдирав своїх громадян різними податками, наприклад, одним із таких був податок на волосся. Місто знаходилося на порту неподалік ринку. Посередині вулиці було споруджено Галікарнаський Мавзолей. Гробниця визнана унікальною в архітектурі.

Монумент виглядав як величезний квадрат з конусоподібним дахом. Будівля складалася з трьох поверхів. На першому - був жалобний храм заввишки 20 м і величезною площею 5000 м2. На другому - - колонада, зроблена з мармуру. Усередині зали була гробниця, яку охороняли скульптури солдатів і левів. Будівля поєднувала кілька стилів. У самій споруді були скульптури богів, людей і тварин. На вершині мавзолею була скульптура у вигляді колісниці з четвіркою коней, на якій стоять Мавсол зі своєю дружиною-сестрою Артемісією. Навколо будівлі знаходилися скульптури левів та вершників. У XIV столітті мавзолей був зруйнований під час землетрусу, після чого руїни були вкладені в будівництво фортеці Святого Петра.

Сьогодні залишилися руїни грандіозного Галікарнаського мавзолею у нинішньому місті Бодрумі. На жаль, в повному обсязі розкопки зберігаються біля гробниці, т.к. деякі знахідки, знайдені Британською експедицією у 19 столітті, досі зберігаються у Британському музеї у Лондоні.

На жаль, більшість із семи чудес світу не збереглися до наших днів. Але подорожуючим обов'язково варто відвідати те, що було споруджено тисячоліття до нас. Приїжджаючи до Туреччини, ви зможете побувати одразу у 2х з 7 чудес світу.

ВНП у Туреччині 2022

ВНП у Туреччині 2022. Нові правила у Турецькому законодавстві. Comfort Homes Turkey

Податки у Туреччині

Оренда квартири у Туреччині. Податки для власників житла. Comfort Homes Turkey

Номери екстрених служб Туреччини ​

Номери телефонів екстрених служб Туреччини. Comfort Homes Turkey

Квартири у Туреччині

Квартири з розстрочкою платежу у Туреччині. Comfort Homes Turkey.

Школи у Туреччині

Школи у Туреччині та їх класефікація. Comfort Homes Turkey

Факти про Туреччину

Цікаві факти про Туреччину. Такого ви не знали. Comfort Homes Turkey


Comfort Homes Turkey на Realting.com Анализ сайта - PR-CY Rank