Telefon :

+90 532 631 72 12

Döner tarihçesi

Hayalinizdeki Evi Bulun

Döner tarihçesi

Peki, Döner'in hikayesini biliyor muyuz? Çok fazla bilmediğinizi düşünüyoruz. Bu yüzden Döner'in tarihini bulmak ve incelemek istiyoruz. Güvenilir bir bilgimiz yok. Birbirine uymayan farklı versiyonlar var. 

İlk versiyon: Döner kebab'ın İskender Bey tarafından Bursa'da icat edildiğini söylüyorlar. Yaklaşık 150 yıl önce, kuzu ve kemiksiz dana eti hazırlama tekniği kullanarak, şişeleri yerleştirerek ve et pişirerek bir devirme tabağı oluşturulduğu vurgulanmaktadır. 

İkinci versiyon: diğer bazı kaynaklar, Dönerin hikayesini Kastamonu'dan bir aşçı olan Hamdi usta'ya götürüyor. Halefleri Şükrü Gülsünar ve Kastamonu'da ünlenen Raif Gülsünar, Döner kebabını dağıtan ikinci nesil ustalar oldu.

Üçüncü versiyon: Evliya Çelebi'nin yolculuğuna gelince, hikaye tamamen farklı yerlerde bitiyor. Çelebi Kırım vilayetleri hakkındaki görüşlerini dile getirerek, şu acıklamaları yapıyor: "Toplantı geceleri bir kuzu kurban ediyorlar, eti dilimler halinde kesiyorlar, onu kalın bir şişeye dikkatlice tutturuyorlar. Sonra ateş yakıyorlar ve eti yavaş yavaş kızartmaya başlıyorlar". Bunu okuduktan sonra, Döner'in Kırım'dan gelme ihtimalini hafife almamanın gerekli olduğunu düşünüyoruz. 

Birçok kaynağın işaret ettiği gibi, Erzurumlu efsanevi Çağ kebabı'nın kuzeni de olabilir. 

Sevgili dostlar, Dönerci tarihine ilişkin bilgiler yukarıdaki gibidir. Belirli bir şey varsa, o zaman yatay dönüş dikey hale gelmiştir. Bursa, Kastamonu veya Kırım'da olup olmadığını öğrenmek mümkün değildir.

Türkiye'de oturma izni 2022

Türkiye'de oturma izni 2022. Türk mevzuatında yeni kurallar. Comfort Home Türkiye

Türkiye'de kiralık vergiler

Türkiye'de mülk sahipleri için vergiler. Comfort Homes Turkey

Türkiye acil telefon numaralar

türkiye acil telefon numaralar. 112 arayin. Comfort Homes Turkey

Alanya'da daireler

Yapım aşamasında artıları ve eksileri. Comfort Homes Turkey

Türkiye'deki Okullar

Türkiye'deki Okullar. Comfort Homes Turkey

Türkiye hakkında ilginç gerçekler

Türkiye hakkında ilginç gerçekler. Comfort Homes Turkey


Comfort Homes Turkey на Realting.com Анализ сайта - PR-CY Rank