Телефон :

+90 535 013 86 59

Турецька кава та її історія. Ароматний напій богів.

знайди будинок свого комфорту

Турецька кава

Багато хто з нас починає свій день з чашки кави, звареної зазвичай в напівсонному стані, або довіривши варіння кави машині. Кавовий аромат, як і сам напій, бадьорить і піднімає настрій. Найпоширеніший рецепт приготування кави - кава «по-турецьки», зварена в турці (джезве), хоча кавових плантацій у Туреччині немає.

Достовірне місце походження кавових дерев досі невідоме, але є припущення, що початок було покладено в Ефіопії, потім кавові зерна були завезені в Ємен, потім потрапили до імперії Османа, звідти в Італію і так поширилися по всій Європі і далі. Легенда свідчить, що кавове відкриття зробив пастух, який помітив, що кози, наївшись плодів кавових дерев, поводяться бадьоро і активно й довго не сплять.

Безумовно, не всім і не відразу цей напій припав до смаку. Найпоширенішим видом кави є «арабіка», а вид «робуста» містить більше кофеїну. Від ступеня обсмажування зелених плодів кави залежить смак напою. Найлегший ступінь обсмажування носить назву «Скандинавська», «Віденська» ступінь більш насичена, наступний ступінь прожарювання - «Французька», і найтемнішим ступенем прожарювання вважається «Італійська». Чим темніше обсмажування, тим більше корисних властивостей містить каву. Тільки одна чашка кави здатна короткочасно покращити увагу та пам'ять, знизити ризик розвитку цукрового діабету другого типу та цирозу печінки, а також прогнати мігрень. А скільки доль мінялося протягом кількох століть через філіжанку кави! Судіть самі. У давнину в Оттоманській імперії жінка могла подати на розлучення, якщо чоловік не забезпечував її щоденну норму кави. У 16 столітті в Стамбулі відкрилася перша публічна кав'ярня, де за філіжанкою ароматної кави велися переговори, вирішувалися спірні питання та обговорювався чинний уряд. Через деякий час, через можливість налагодити владу, кав'ярні вирішено було закрити. Ну, і звичайно ж, ворожіння на каву! У сучасних кафе Туреччини поширена й така послуга. У турецькій мові слово "сніданок - kahvaltı" перекладається як "до кави", тобто перша чашка кави подається після сніданку. Особливий спосіб варіння та традиція подачі занесені до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Кава подається в маленьких філіжанках, обов'язково разом зі склянкою холодної води та шматочками лукуму. Пінка — головний атрибут звареної за всіма правилами кави «по-турецьки». У Туреччині навіть є кавова традиція: на заручинах наречена має подати зварену каву гостям та нареченому. При цьому в чашку кави, подану нареченому, наречена насипає сіль. І якщо наречений вип'є весь вміст не скривившись, значить він дуже любить свою наречену і готовий одружитися.

ВНП у Туреччині 2022

ВНП у Туреччині 2022. Нові правила у Турецькому законодавстві. Comfort Homes Turkey

Податки у Туреччині

Оренда квартири у Туреччині. Податки для власників житла. Comfort Homes Turkey

Номери екстрених служб Туреччини ​

Номери телефонів екстрених служб Туреччини. Comfort Homes Turkey

Квартири у Туреччині

Квартири з розстрочкою платежу у Туреччині. Comfort Homes Turkey.

Школи у Туреччині

Школи у Туреччині та їх класефікація. Comfort Homes Turkey

Факти про Туреччину

Цікаві факти про Туреччину. Такого ви не знали. Comfort Homes Turkey


Comfort Homes Turkey на Realting.com Анализ сайта - PR-CY Rank