Телефон :

+90 535 013 86 59

Робота в Туреччині

знайди будинок свого комфорту

Робота в Туреччині

Відпочиваючи в готелях по системі «все включено», насолоджуючись бірюзовим морем і ласкавим сонечком, багато хто приходить до думки кинути все і переїхати жити в дивовижну країну Туреччину. І тут автоматично постають питання: чим займатися? На що жити у Туреччині? Як працевлаштується іноземцям чи взагалі розпочати свою справу? Поговоримо про це у цій статті.

Почнемо з головного: якщо ви придбали квартиру або уклали договір на довгострокову оренду і отримали ВНЖ (вид на проживання) — це не дає вам права працювати в Туреччині. Це лише підтверджує факт легального перебування в цій країні. Офіційний дозвіл працювати в Туреччині можна отримати або маючи турецьке громадянство або робочу візу (з оплатою страховки та податків роботодавцем). Причому деякі недобросовісні роботодавці хитрують, не оформляючи іноземця належним чином. При виявленні таких порушень роботодавцю загрожує штраф, а іноземцю депортація.

У курортних містечках основна робота пов'язана з туризмом (екскурсії, трансфери, готелі, пляжі) та рієлтерством. Але варто звернути увагу, що у курортних зонах робота може мати сезонний характер!

Також не потрібно покладатися на те, що тут ви досить швидко і легко зможете заробити купу грошей. По-перше, необхідно досить добре знати турецьку мову. По-друге, якщо у себе в країні ви добрий фахівець, у Туреччині це потрібно довести. І не просто своїм досвідом та знаннями, а ще й підтвердивши диплом (іноді для цього доводиться переучуватися у турецькому ВНЗ). Тому при переїзді раджу мати фінансову подушку безпеки хоч би на перший рік.

Тим не менш, існує низка професій, на які іноземців не візьмуть ні за яких обставин (навіть отримавши громадянство): адвокат, нотаріус, поліцейський, ветеринар, митник, фармацевт.

Якщо ви вирішите стати репетитором, нянею, прибиральницею, займатися нігтиками або віями, знайте — для іноземця це теж нелегально, і будь-яка людина може просто «настукати» у відповідні органи Туреччини.

Якщо надумаєте відкрити свій бізнес, наприклад ІП, пам'ятайте, що працювати «просто на себе» не вийде. За турецькими законами, оформляючи ІП, ви маєте обов'язково прийняти до себе на роботу 5 турецьких громадян-співробітників. Найчастіше це виходить невигідно і навіть нерентабельно.

Отже, перш ніж зриватися з насидженого роками місця, ретельно продумайте і пошукайте наперед ваше майбутнє місце роботи. Укладайте з роботодавцем всі необхідні документи для вашої безпеки. Ну, і, звісно, ​​не довіряйте першим зустрічним, які обіцяють райське життя на новому місці. Ласкаво просимо до Туреччини!

ВНП у Туреччині 2022

ВНП у Туреччині 2022. Нові правила у Турецькому законодавстві. Comfort Homes Turkey

Податки у Туреччині

Оренда квартири у Туреччині. Податки для власників житла. Comfort Homes Turkey

Номери екстрених служб Туреччини ​

Номери телефонів екстрених служб Туреччини. Comfort Homes Turkey

Квартири у Туреччині

Квартири з розстрочкою платежу у Туреччині. Comfort Homes Turkey.

Школи у Туреччині

Школи у Туреччині та їх класефікація. Comfort Homes Turkey

Факти про Туреччину

Цікаві факти про Туреччину. Такого ви не знали. Comfort Homes Turkey


Comfort Homes Turkey на Realting.com Анализ сайта - PR-CY Rank